Elismerés

2019.07.18. 15:00

Kitüntetést kapott a dorogi főtanácsos

Kiosztották az év köztisztviselője díjat Dorogon. Kitüntetésben részesült a tűzoltó parancsnokság törzszászlósa.

W. P.

Kiosztották az év köztisztviselője díjat Dorogon. Kitüntetésben részesült a tűzoltó parancsnokság törzszászlósa.

Forrás: beküldött

A képviselő-testület döntése értelmében 2019-ben az Év köztisztviselője díjat Hervainé Kain Ildikó részére adományozták. Az elismerést a legutóbbi testületi ülés előtt adta át dr. Tittmann János polgármester a Dorogi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya vezető főtanácsosának. A képviselők a napirendi pontok tárgyalása mellett meghallgatták az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi évre vonatkozó beszámolóját is.

Év köztisztviselője díjban részesült Hervainé Kain Ildikó főtanácsos (Fotó: 24 Óra Walczer Patrik)

Az ülésen egyebek mellett az is elhangzott, hogy 2018-ban mintegy hétszáz tűzeset történt a parancsnokság illetékességi területéhez tartozó harminchárom településen. Dorog közigazgatási területén tizenhat alkalommal műszaki mentéshez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait.

A város vezetői azt is megtudhatták, hogy összesen harminchét tűzesetről érkezett bejelentés a tűzoltósághoz, amelynek negyvenhárom százaléka, vagyis tizenhat jelzés tévesnek minősült.

A képviselő-testület elfogadta a tűzoltó parancsnokság beszámolóját, majd munkája elismeréseként Bakody Tamás címzetes tűzoltó törzs­zászlósnak jutalmat adott át a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában