tudatosság

2019.07.31. 07:05

Éttermeket, strandokat, táborokat ellenőriztek a fogyasztóvédelem szakemberei

A fogyasztóvédelemnél a hangsúlyt a jövőben a megelőzésre helyezik. Egyértelmű javulást mutatnak a számok.

Szabó Klaudia

A Gyémánt rekordot döntött júniusban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót a megyei kormányhivatalban Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a Tatabányai Járási Hivatal vezetője. A nyári strandszezonban a családok különféle szolgáltatásokat vesznek igénybe, így ebben az időszakban aktív ellenőrzés zajlik. Megnéztek többek között vendéglátó egységeket, valamint fesztiválokat, táborokat és kalandparkokat is.

Hajasné dr. Hertelendi Valéria és dr. Kancz Csaba (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

– A feketén foglalkoztatott ügyeket is vizsgáltuk, melyek aránya szerencsére csökkent, ami fontos előrelépés. Emellett a munkavédelmi ellenőrzéseknek is kiemelt szerepe volt. A zöldség-gyümölcs árusítóhelyeknél 10 esetben állapítottunk meg problémát, nyolcnál pedig meg kellett semmisíteni a termékeket. Az éttermeknél három esetben találtunk hiányosságokat – fogalmazott a kormánymegbízott.

A fiatalok szeszes itallal és dohányáruval történő kiszolgálását is megnézték. Itt 25 üzletből nyolcszor találtak olyan helyet, ahol kiszolgálták őket.

További részleteket a július 31-i 24 Órában olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában