környezetvédelem

2019.07.16. 20:09

Hamarosan elektromos buszokkal is közlekedhetünk Tatabányán

Várhatóan jövő tavasszal kerülnek forgalomba a modern, szinte hangtalanul közlekedő járművek.

S. G.

Schmidt Csaba,Kupi Gábor, Szűcs Attla, Bencsik János

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Két új elektromos busz beszerzéséről írt alá megállapodást Schmidt Csaba polgármester és Szücs Attila, az Eurotrade Kft. ügyvezetője a városházán. Hamarosan a megyeközpontban negyvennél több hagyományos, és kettő elektromos BYD busz szállítja majd az utasokat. A beruházás 300 millió forintba kerül majd.

Schmidt Csaba,Kupi Gábor, Szűcs Attla, Bencsik János
Fotó: Dallos István / 24 Óra

A tömegközlekedés teljes megújítását az elsők között indította el Tatabánya a Modern Városok Program keretében. Az óvárosi erőmű szomszédságában új forgalomirányítási központot alakítottak ki, eddig negyven új autóbuszt vásároltak, folyamatosan újítják fel a buszvárókat és korszerű lett az utastájékoztatási rendszer – emelte ki a polgármester a sajtótájékoztatón.

A hamarosan érkező K7-es környezetbarát, elektromos autóbuszok egyedi, innovatív külsőt kapnak. Hosszúságuk: 8,7 méter, teljes megengedett össztömegük 14 500 kg. Járművenként huszonkettő ülőhely lesz benne, összesen ötvenen utazhatnak benne. Az akkumulátor 174 kWh teljesítményű, amely egy feltöltéssel 200 kilométer megtételére képes. A buszokkal együtt a T-Busz telephelyére két töltőállomás is kerül. Itt egy-egy jármű két és fél óra alatt fel tud töltődni.

További részleteket a 24 Óra július 17-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában