felújítás

2019.06.28. 15:00

Több mint 400 millióból újjászületett a kisbéri kórház

Több mint 400 millió forintból újult meg a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház. Nagyobbrészt állami támogatásból, de az intézmény jó gazdálkodásának köszönhetően saját erőből is.

Palásti Péter

Horváthné Sógorka Erika főnővér mutatja az új fertőtlenítő helyes használatát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Palásti Péter

Betegként, hozzátartozóként, látogatóként eddig is sokan megtapasztalták már, hogy a Batthyány Kázmér Szakkórház valamennyi dolgozója kiváló munkát végez. Egyebek mellett ezt mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő június 27-én csütörtökön az intézményben. A sajtótájékoztatóval összekötött értekezleten megjelenteket dr. Mogyorósi József megbízott főigazgató köszöntötte, majd a város parlamenti képviselője utalt arra, hogy eredetileg 400 millió forint körüli összeget szántak az intézmény fejlesztésére, de a helyieknek köszönhetően még több jutott rá.

A kórházigazgató (jobbra) a képviselőnőnek és a polgármesternek mutatta az új eszközöket (Fotó: Palásti Péter / 24 Óra)

Felidézte, hogy csaknem másfél év alatt az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Programjának keretében elnyert több mint 228 millió forintból valósulhatott meg a legrégebbi épületrész utólagos szigetelése és csapadékvíz-elvezetése, de más forrásból szintén nagyobb összeg jutott a gasztroenterológiai, labortechnikai-diagnosztikai és sterilizációs műszerpark fejlesztésére is.

Mindezeken felül csaknem 75 milliót fordíthattak betegbiztonsági fejlesztésekre, de jutott fedezet a kórház környezetének rendezésére is, méghozzá önerőből. Ez utóbbi keretében valósult meg a kül- és beltéri kamerarendszer, a dolgozók elektronikus beléptetése, az intézmény körbekerítése, fedett és zárt kerékpártárolók, továbbá zöldövezeti pavilonok építése, de még egy új lift üzembe állítása is. Az épületegyüttes energiahatékonyságának javítása érdekében napelemeket szereltek a tetőre, és csökkentették a napsugarak erejét a belső terekben.

Horváthné Sógorka Erika főnővér mutatja az új fertőtlenítő helyes használatát (Fotó: Palásti Péter / 24 Óra)

Sinkovicz Zoltán polgármester elmondta, hogy kifejezetten örül ezeknek a fejlesztéseknek, mert a kisbéri kórházról mindig is pozitívan nyilatkoztak a betegek és hozzátartozóik, ami kizárólag az itt dolgozók érdeme. Úgy vélte, hogy az intézmény vezetői felelősen és jól gazdálkodnak, de nem csak nekik, hanem valamennyi munkatársuknak köszönetet mondott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában