elismerés

2019.06.10. 13:00

Esztergomban díjjal jutalmazták a környezetvédő diákokat

Öt diák kaphatta meg a környezettudatosságukért a Horváth Piroska-díjat az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettől.

P. O. Z.

Kiérdemelte a djat a

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az idén 25 éves Esztergomi Környezetkultúra Egyesület (EKÖKU) a Duna Múzeumban tartotta a Horváth Piroska-díj átadó ünnepségét. Az évente átadandó elismerést azok a diákok kapják, akik gondolataik mellett cselekvéseikben is környezettudatosak, védik a természetet, ebbéli tevékenységükről pedig a pályázatra beadva írást, fotót, filmet és más formát készítenek.

Kiérdemelte a djat Zentai Máté (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

Horváth Zoltán, az egyesület elnöke kiemelte a nemzetközi mozgalom megújult jelszavát: „Nem mindegy, hogy milyen bolygót hagyunk a gyermekeinkre, de az sem mindegy, hogy milyen gyermekeket hagyunk a bolygónkra.”

A környezetvédő emlékére hozták létre a díjat

Horváth Piroska néhai pedagógus, a környezetkultúra egyesület alapítója a térségben elsők között foglalkozott a környezeti neveléssel. Pedagógusként és magánemberként is ezt a szellemiséget képviselte és tanította, példát mutatva környezetének. Emlékére hozták létre 2015-ben a díjat.

A Horváth Piroska-díj a környezettudatos fiatalokért szól, kivitele egy tűzzománc plakett (10 – 15 centiméter átmérőjű), amit 13 – 18 év közötti fiatalok kaphatnak, minden évben egy fiatal.

Az idei díjat Zentai Máté, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor tag­iskola 7. évfolyamos tanulója kapta. Máté lakóhelye, Kesztölc, környezeti szépségeivel és problémáival is évek óta foglalkozik. Oklevelet kapott: Vozák Tímea és Szabó-Czimbalmos Evelin dorogi, illetve Tolnai Balázs és Hussein Bálint esztergomi tanuló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában