felvonulás

2019.05.03. 20:10

Tatán traktoron, Esztergomban fáklyával ballagtak el a diákok

A két településen is szerveztek felvonulást a városi végzős diákoknak. Megható dalok és köszöntők is elhangzottak a ballagási ünnepségeken.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A hagyományokhoz híven idén is traktoros ballagással búcsúztak Tatától május 2-án délelőtt, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős diákjai, akik a Kossuth térre is ellátogattak.

A helyszínen Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester köszöntötte a fiatal mezőgazdászokat. Szűkebb hazánk szinte valamennyi középfokú oktatási intézményében megelőzi az öltönyös, nyakkendős legények, valamint az ünneplőbe, esetleg matróz­blúzba bújt ifjú hölgyek ballagását az úgynevezett bolond ballagás, amit tegnap tartottak.

Esztergomban a Kis-Duna sétányon keresztül a Széchenyi térig vonult a város mintegy 600 ballagó diákja május 2-án este, hogy elbúcsúzzon a városi rendezvényen alma materétől. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, a Balassa Bálint Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Bottyán János Szakgimnázium, a Dobó Katalin Gimnázium, a Géza Fejedelem Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kolping Katolikus Középiskola diákjai fáklyákkal, énekelve tették meg az utat.

A város főterén a végzős diákok nevében Lovasi Gergő, a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős tanulója búcsúzott. A diákoknak megható műsorral kedveskedtek diáktársaik, így elhangzott Esztergom dala, és egy megható Cserháti Zsuzsa-szám is.

A dalok mellet köszöntötte a diáksereget Völner Pál országgyűlési képviselő, valamint Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában