virágültetés

2019.05.07. 16:30

Sikeres óvodai program: otthon is virágokat akar ültetni a vackoros kislány

A környei Vackor Óvoda csemetéi a föld napja alkalmából két vadkörtefát és egynyári virágokat is ültettek. A program sikerét mutatja többek között az is, hogy az egyik kislány megkérdezte anyukáját, hogy ugye otthon is fognak majd virágokat ültetni.

Sugár G.

A környei Vackor Óvoda csemetéi a föld napja alkalmából két vadkörtefát és egynyári virágokat is ültettek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabriella

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az idei föld napja felhívása, hiszen évente több mint tizenötmilliárd fával csökken a Föld erdőállománya. Egy 2016-ban indult világkampány célja, hogy 2020-ra, az 50. föld napjára 7,8 milliárd fát ültessünk el világszerte, mert addigra legalább annyian élünk majd a Földön – mondta Pekár Zita, a Vackor Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője a családi programon, amin két fát és virágokat is ültettek.

A környei Vackor Óvoda csemetéi a föld napja alkalmából két vadkörtefát és egynyári virágokat is ültettek. (Fotó: Sugár Gabriella / 24 Óra)

Az intézmény apróságai és szüleik, nagyszüleik a tavaszi virágzásban pompázó fákkal övezett udvaron, szikrázó napsütésben gyülekeztek, s egy kedves műsorcsokor után a felnőttek gyermekeikkel elkezdték a fa-, és virágültetést. Az apukák Pákozdi Ferenc alpolgármester segítségével két vadkörtefát is ültettek az udvaron, a gyerekek pedig a csoportok ágyásaiba az otthonról hozott egynyári virágokat.

A program sikerét az egyik kislány igazolta a leginkább, aki búcsúzáskor arra kérte édesanyját, hogy otthon is ültessenek majd együtt virágokat a kertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában