megmérettetés

2019.05.06. 14:36

Az Árpád gimi vizsgázói szerint könnyű volt a magyarérettségi

A megyei diákok is beszámoltak tudásukról az írásbeli érettségi vizsgák első napján. A tatabányai végzősök szerint azonban nem volt miért izgulni.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Tatabányai Árpád Gimnáziumban mind a 125 tanuló sikeresen teljesítette az évet, így megkezdhették május 6-án hétfőn érettségi vizsgáikat, mondta el a Kemma.hu-nak Kovács Miklós, a gimnázium igazgatója.

A vizsga első felében a játék fogalmáról szóló szöveget kell elolvasniuk és értelmezniük a diákoknak a középszintű magyarérettségi első részében. Az írásbeli második részében pedig egy Mándy Iván-novella és egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költemény elemzése közül választhattak a diákok. Az Árpád gimi érettségizőinek legtöbbje a novellaelemzést részesítette előnyben.

A tatabányai gimisek beszámoltak a Kemma.hu-nak is érettségi élményükről. László Zsófia szerint egyszerű volt a feladatsor. Sokan örültek a novellaelemzésnek. Bár a szövegértésben volt bonyolult rész is, de a Zsófia szerint pont elég volt az idő, hogy meg tudják csinálni.

–Furcsa, de egyáltalán nem izgultam reggel, bár a felvételim szempontjából a matek fontosabb, mint a magyar. Remélem holnap sem fogok nagyon stresszelni.

Kalmár Tamás a vizsga előtt nem izgult. Tamás szerint az előző évek feladatsoraihoz képest könnyebb dolguk volt az idén érettségizőknek. A szövegértési feladat kifejezetten tetszett neki, ugyanis focizik, így a játékról szóló téma köze áll hozzá.

Szalóki Rebeka a szövegértésnél érezte egy-két kérdést fogósabbnak, de a vizsgázó szerint összességében annyira nem volt vészes a feladatsor. Rebeka egyébként a két vers összehasonlítását választotta a második résznél.

További részleteket a 24 Óra május 6-i számában olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában