utcai varázs

2019.05.10. 19:11

Esztergom főterét zengte be gyönyörű hangjával az utca zenésze

Gerák Andrea énekelve utazik, dalaival járja az országot, és ez alkalommal Esztergomot vette célba. Csodálatos hangjával beragyogta a csendes főteret.

P. O. Z.

Ritkán hall az ember ilyen tiszta és szép hangot, főleg az utcán. Változékony, zivataros májusi időjárásunk pedig gyorsan megtanított arra, hogy ha valami napfényhez hasonlóval találkozunk, akkor azt értékeljük. Így történt ez május 10-én is, amikor egy énekesnő foglalt helyet az esztergomi főtér posztamenseinél, és beragyogta hangjával az utcát.

Kiderült, hogy Gerák Andrea már hellyel-közzel húsz éve járja az országot dalaival. Főként Budapesten lép fel az utcán, sétányokon és tereken, és szívesen énekel olyan szép környezetben, mint például Esztergom. Mint elmondta, gyermeke már felnőtt, kötött munkája nincs, így szabadúszóként szerepel utcazenészként, egész pontosan utcaénekesként. Repertoárjában főként magyar népdalok szerepelnek, de más népek kínálatából is szívesen válogat be műsorába.

Mint elmondta, korábban Svédországban főállású feleség volt, de most hazatért és néha muzsikusokkal, néha pedig szólóban áll ki, főként turisztikailag frekventált helyeken műsorával. A szó legszorosabb értelmében szabad ember, aki énekével keresi kenyerét éppen ott, ahová a sors és a jószándékú emberek segítsége eljuttatja. Mottója, mely egyben közösségi oldalának neve is: Utazás dallal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában