megmérettetés

2019.05.20. 08:17

Autóbuszvezetőink versengtek Székesfehérváron

Székesfehérváron gyakorlati feladatokat oldottak meg buszsofőreink az országos járművezetői megmérettetésre. Az országos versenyen két megyei sofőr indul majd.

Kemma.hu

Forrás: KNYKK.hu

Az elméleti forduló után Székesfehérváron gyakorlati feladatokkal készültek az autóbuszvezetők az Országos Járművezetői Versenyre. A Fejér és Komárom-Esztergom megyében működő Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) Zrt. 2-2 autóbuszvezetőt indít a május végén szervezendő megméretésre. A házi versenyen dőlt el, kik képviselik régiónkat.

A társaság forgalombiztonsági szakemberei és a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa értékelte a fordulót. A székesfehérvári “volán” telepen bójákkal kijelölt pályán távolság-érzékelővel, traffipax-szal mérték a pontosságot, a sebesség megtartását. Az autóbuszvezetők sem a sebességmérőt, sem a tolatóradar képernyőjét nem láthatták a műszerfalon. Komárom-Esztergom megyéből hatan vállalták a megméretést. Az idei házi verseny elméleti feladatait nem csak autóbuszvezetők oldhatták meg, hanem a közlekedési központ bármely dolgozója. A KRESZ kérdéseken túl az üzletszabályzat előírásai és műszaki feladatok is szerepeltek a tesztben. Komárom-Esztergom megyét Huber János és Haab Gyula képviseli az országos versenyen.

Címkék#KNYKK#busz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában