évforduló

2019.05.03. 17:57

Időutazással ünnepelték a 90 éves vértesszőlősi iskola születésnapját

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a Vértesszőlősi Általános Iskola. A diákok színvonalas műsorral idézték fel az intézmény múltját.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Hajdani és jelenlegi tanárok, diákok gyűltek össze a vértesszőlősi sportcsarnokban, hogy felidézzék iskolai emlékeiket. Az eseményen részt vett Nagy Csaba polgármester, Vértesszőlős testvértelepülésének képviselői, valamint dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerület szakmai igazgatóhelyettese is.

Paxy Éva igazgatónőtől megtudtuk: az első vértesszőlősi tanintézet már Mária Terézia 1777-es tanügyi rendelete után néhány évvel megalakult, de ekkor még a római katolikus egyház fenntartása alatt állt. A jelenlegi iskola Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszter nevéhez fűződő iskolaépítési program keretében épült fel 1929-ben.

A kisdiákok végül időutazásra hívták a nézőket, akik többek között „találkozhattak” Mária Teréziával, bekerülhettek a vidám, vásári forgatagba, újraélhették az iskolai szünetek élményeit és betekintést nyerhettek egy kisdobosavatás pillanataiba is.

További részleteket a 24 Óra május 4-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában