jubileum

2019.04.19. 10:24

Összefogott a tatai kistérség, hogy Szent György napján meglepjék a gyerekeket

A Szent György napi Lovasünnepnek az idén az Esterházy-lovarda ad otthont. A szervezők az idén is cirkuszi előadással kedveskednek a gyerekeknek.

Sz. A.

A Szent György napi Lovasünnepnek az idén az Esterházy-lovarda ad otthont. A szervezők az idén is cirkuszi előadással kedveskednek a gyerekeknek.

Forrás: Beküldött fotó

Összefogott a Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület, valamint a kistérség, hogy minél több kisgyermeknek adhassanak felejthetetlen élményt. A jubileumi Szent György napi Lovasünnepnek az idei esztendőben az Esterházy-lovarda ad majd otthont április utolsó hétvégéjén, és a tavalyi sikeren felbuzdulva az idén is cirkuszi előadással kedveskednek majd a térség családjainak, közösségeinek.

– A kezdetkor megfogalmazott célt, miszerint helyben, a helyieknek kínáljunk szórakozási lehetőséget, és mindeközben mind többeket, elsősorban a felnövekvő generációkat megismertessük a lovaglással, a lovas kultúrával és ezekkel a nemes állatokkal, évente több rendezvénnyel szolgáljuk immár tíz éve. A Szent György napi Lovasünnepet is mindig úgy rendezzük meg meg évről-évre, hogy figyelünk a változó igényekre, de szem előtt tarjuk az eredeti célokat és vállalásokat is, hiszen egy közösség ereje a közös múltban, kulturális hagyományaink megidézésében, s ha kell, azokat újraértelmezve a közös jövőben rejlik – részletezte Straubinger Zoltán, az egyesület elnöke, aki örömmel számolt be arról is, hogy ahogy tavaly, Tata és a kistérség több települése az idén is melléjük állt, és nemes felajánlást tett.

A jól sikerült tavalyi program után, amikor mintegy ezer kisgyermek kacaghatott és szórakozhatott a cirkuszi előadáson, az idén a Circus America előadásait fogadják be az április 26-i hétvégén, és több önkormányzat is támogatja, hogy a helyi gyerekek megnézhessék annak péntek délelőtti produkcióját. Tata mellett Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Neszmély és Vértestolna önkormányzatai váltottak jegyet aprótalpúiknak.

– A Papp gumiszervíz, az Agro-Tata és a Tata-kő felajánlásával a Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium több mint 150 diákja is részt vehet az előadáson, így összesen majd' 900 gyermek jut felejthetetlen élményhez. A gyerekek öröme mindig az egész közösség öröme is, a települések pedig saját közösségeiket ajándékozzák meg a nemes felajánlással. A lovasünnep így lehet az összefogás, az egymásra figyelés ünnepe is az egész tatai járásban – tette hozzá Straubinger Zoltán, akitől megtudtuk, hogy a péntek délutáni premier előadás után a hétvégi műsorok mellett lesz pónisiomgató hat shetlandi mini pónival, de két láma és egy teve is várja majd az aprótalpúikat. Az elnök azt is elárulta, hogy a lovarda udvarában parkolóhelyeket alakítanak ki, és hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt., ahogy eddig, most is első szóra rendelkezésükre bocsátotta a területet a rendezvényhez.

Címkék#lovasünnep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában