verseny

2019.04.16. 16:00

A díjeső is megerősíti, hogy Tát-környéki borok kitűnőek

A Tát környéki borosgazdák nedűit díjazták a napokban a szakértők. Több bor és gazdája kapott elismerést.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Táton idén is megrendezte az önkormányzat a kultúrházban a nyílt borversenyét, amelyen Tát és Mogyorósbánya legjobb borait díjazták. A zsűri elnöke Schmidt Attila, az Adonyi Dunamenti Szent Orbán Borrend nagymestere volt. Erdős János által felajánlott két különdíjat Trnka János 2018. évjáratú Kékfrankos, valamint Dlabik Zoltán Cabernet Franc bora érdemelte ki.

A legjobb saját termelésű szőlőből készült termékek különdíját a mogyorósbányai Dániel Mihály (Kékfrankos) és a táti Kriska Róbert (Fehér cuvée) vehette át. A rosék között Kecskeméti Lajos Zweigelt Rose-ja dominált, a fehérborok mezőnyében a mogyorósbányai Dlabik Zoltán Irsai Olivérjét, valamint Kriska Róbert fehér cuvée-jét értékelték a legjobbnak.

A mogyorósbányai Dombrády Péter Blauburger, míg a táti Kékesi Sebestyén Cabernet Sauvignon vörösbora kategóriagyőztes lett. Champion díjat kapott a mogyorósbányai Adamcsik János (Rizlingszilváni), a táti Karaszek Miklós (Pölöskei Muskotály), valamint az esztergomi ifj. Gábor József (Blauburger).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában