vízminőség

2019.04.13. 17:30

Az ÉDV bevizsgáltatta a Dunába torkolló dorogi patakot, mert napokig habzott a víz

Gyanúsan habzott a víz és kellemetlen szag terjengett a Kenyérmezei patak felől a napokban. Az eset kapcsán felmerült, hogy szennyeződés is lehet a vízben.

F. M.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Habzó és kellemetlen szagú volt napokig április közepén a Dorog és Esztergom-Kertváros határában futó Kenyérmezei patak. A gyanús esettel felkerestük az ÉDV Zrt-t. A vízmű eloszlatta az aggodalmat a víz minőségével kapcsolatban.

Ahogy Kammerer Edina, az Észak Dunántúli Vízmű Zrt. PR főmunkatársa a Kemma.hu-nak elmondta: a vízmű műszaki vezetője és kollégái bejárták és ellenőrizték a patak teljes hosszát. Gyanús vízbeömlést sehol sem tapasztaltak. A vízből emellett mintát is vettek, melyet az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság laboratóriumi körülmények között bevizsgált. Az eredmény megnyugtató: az élővilágra semmilyen veszélyes anyag nem mutatható ki a patak vizéből.

Kammerer Edina hozzátette: az eső után a túlfolyókon felgyülemlett vízzel indokolták a szakemberek a nagy mennyiségű habképződést és kellemetlen szagot, mely természetes folyamat. Emellett a vízügyi szakemberek a következő héten folytatják a patak ellenőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában