jubileum

2019.03.28. 06:58

A mozgássérültek továbbra is bocciázhatnak Tatabányán

Tizenöt éves fennállása alkalmából jubileumi ünnepséget szervezett a Sárberki Általános Iskolában a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztálya.

Sugár Gabi

15 éves a Humanitás SE Boccia Szakosztálya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A program egyben néhai versenytársuk, Pulpiter Norbert tiszteletére rendezett emlékkupa is volt. Az iskola aulájában a sportolók munkáiból kiállítást is szerveztek.

Schmidt Csaba polgármester a megnyitón köszöntötte a sportolókat és hozzátartozóikat. Kiemelte: fontos, hogy a Humanitas SE támogatja a mozgássérültek sportolási lehetőségeit, s rendszeresen szervez versenyeket. Az esélyegyenlőségre hívta fel a figyelmet: lényeges, hogy mindenkinek legyen lehetősége sportolásra, szórakozásra, kikapcsolódásra – hangsúlyozta.

A megmérettetésre a tatabányai mellett a Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesületétől is érkeztek versenyzők. Szabó Istvánné, a Humanitás SE Boccia szakosztályának vezetője elmondta: súlyos mozgássérültek labdajátéka a boccia, amely paralimpiai sportág, s végtagsérültek játsszák. Állapotuknak megfelelően indulhatnak különféle kategóriákban. A tatabányai versenyen minden résztvevő mellett volt egy közreműködő, aki a pályának háttal ülve segítette a mozgásban korlátozott versenyzőt. Az nyert, akinek a labdája leginkább megközelítette a fehéret.

– Egyesületünk tizenöt éve járja az országot. Barátságos mérkőzések mellett komoly versengéseken is részt vesznek sportolóink – mondta Szabó Istvánné.

A verseny és a Pulpiter Norbert Emlékkupa Para Boccia BC3-as kategória első helyezettje Schalkhammer Ádám lett (Humanitás SE), a második Zárai Ramóna (Humanitás SE), a harmadik Csóli Norbert (Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete). A programhoz kiállítás is kapcsolódott, ahol a Humanitás SE versenyzőinek verseivel, szájjal festett alkotásaival is megismerkedhettek a látogatók.

– Megjelent egy verseskötetem, amelyet Szabó Szonja képzőművész szájjal készített alkotásai díszítenek – tudtuk meg Tos Zoltán háromszoros magyar bajnoktól. Bár a versírás megelőzte a sportpályafutását, az elmúlt tizenöt évben sorra nyerte a versenyeket. A boccia versenyző huszonhétszeres válogatott.

15 éves a Humanitás SE Boccia Szakosztálya (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában