beszerzés

2019.03.17. 08:23

A 202 esztendős rédei református templom felújítására kerülhet sor

Cserépmintázatú fémlemezek kerülhetnek a régi palák helyére a rédei református templom tetején.

Palásti Péter

Fotó: Mazán

Az idén lesz 202 esztendeje, hogy megépült a község református temploma. Isten eme házát legutóbb az 1990-es évek elején újították fel. Azóta sokat romlott az állapota, ezért elérkezett az idő, hogy elvégezzék a legszükségesebb munkákat.

Bartha Zsolt lelkésztől megtudtuk, hogy mindenek előtt a födém egyharmadát kell kicserélni és új héjazatot csinálni, mert a tető több helyen beázik. A régi palák közül sok elmozdult, ezért azok helyére – anyagi okok miatt – cserépmintázatú fémlemezeket kívánnak tetetni. Mindennek a fedezetére 6-7 millió forintra lesz szükség, de egyelőre másfél még hiányzik. Ezt az összeget önkéntes adományokból szeretnék előteremteni.

Az egyházközség vezetőjétől megtudtuk még, hogy néhány napja jártak Kaposváron, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület pályázati ügyintézője elmondta nekik, hogy kedvezően alakulnak a hivatalos eljárás részletei, így napokon belül elindíthatják a beszerzési eljárást, majd a legjobb ajánlatot tevő cég kiválasztása után megkötik a szerződést és elkezdődhet a munka.

Bartha Zsolt református lelkész áldásosztás közben (Fotó: Mazán)
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában