fesztivál

2019.03.27. 20:00

Két tatabányai iskola kóruscsapata kapott különdíjat a Dallam Kórustalálkozón

Tizedik alkalommal rendezett kórustalálkozót a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola. A Vértes Agorájában négyszáznál több általános és középiskolás fiatal mutatkozott be. Tatabánya mellett Budapestről és Szekszárdról is érkeztek kórusok a találkozóra.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Közös énekléssel indult a X. Dallam Kórustalálkozó, majd Ludányi Tamás, a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a zsúfolásig megtelt nagyterem nézőit.

Schmidt Csaba polgármester megnyitójában kiemelte: hasznos, ha már egészen kis korban megtapasztalják a gyerekek, hogy milyen jó együtt énekelni. Erre kitűnő alkalom a kórusfesztivál, amely jól illeszkedik a Tatabányai Tavaszi Fesztivál programjaiba.

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI Kicsinyek Kórusa különdíjat kapott (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

A házigazda tatabányai Dallam Gyermekkar lendületesen indította a találkozót Krihó Andrea és Hozák Adrienn kórusvezetők irányításával. Nemcsak hangjukkal, hanem lábukkal, kezükkel is „énekeltek”: dobbantottak, vagy tapsoltak az előadás alatt. A Csicsergő Kórus a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola csákvári intézményéből érkezett Kunstár Béláné vezetésével. Ők voltak a fesztivál legifjabb résztvevői.

A Kodály iskola Kicsinyek Kórusa színes pólókban állt a színpadra. Sárközyné Pomázi Ágnes irányításával adták elő műsorukat. Budapestről érkezett a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont Gyermekkara, amely Szőnyiné Lobmayer Margit vezetésével öt dalcsokrot adott elő.

A Lengyel Bettina és Szeimann Zsuzsanna által vezetett Kodály Kórus is a Kodály iskola felső tagozatos diákjaiból állt. A Garay János Gimnázium Német Nemzetiségi Kamara Kórusa Szekszárdról érkezett Naszlady Judit vezetésével. A fővárosi Leövey Klára Gimnázium Kórusa Füredyné Gróf Gizella és Horváth Anna vezényletével mutatta be műsorát a tatabányai közönségnek.

A programot a tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara zárta Szeimann Zsuzsanna vezetésével. Az elhangzó műveket dr. Mindszenty Zsuzsanna Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége elnöke, a Musica Nostra Nőikar művészeti vezetője értékelte a produkciók elhangzása után.

Különdíjat kapott a Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI Kicsinyek Kórusa, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont Gyermekkara, a Garay János Gimnázium Német Nemzetiségi Kamara Kórusa, a Leövey Klára Gimnázium Kórusa és az Árpád Gimnázium Vegyeskara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában