Bikesafe

2019.03.26. 16:30

Házhoz mennek a rendőrök jó tanácsot adni a vagyonukat féltőknek

Egész hetes figyelemfelhívó akciót indított a rendőrség „Házhoz megyünk” címmel, amelynek fókusza a vagyonvédelem. Első állomásuk Oroszlány volt.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos I.

A „Házhoz megyünk” program keretében Oroszlányba látogatott el a Komárom-Esztergom megyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársa, Pretsner Ramóna és csapata, akik a leggyakrabban előforduló bűncselekmények elkerülésének lehetőségeire hívták fel a lakosok figyelmét.

Járművük, a mobil bűnmegelőzési centrum hasznossá vált, ugyanis a jól felszerelt autó hozzájárult a projekt sikeréhez és ahhoz, hogy fél éven belül immár másodszor rendezzenek hasonló volumenű figyelemfelhívó rendezvényt a városban.

A vagyonvédelmi eszközök sorába tartozik például a rögzíthető széf, az elektromos ajtóék, a nyomásérzékeny lábtörlő vagy éppen a mozgásérzékelő lámpa. Ez alkalommal több tucat szórólapot osztottak ki a témában.

A prevenciós program során a rendőrség munkatársai bűnmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat is kitöltettek a gyerekekkel, továbbá tematikus és játékos feladatokat szerveztek.

A Bikesafe programban regisztrálták ezt a biciklit (Fotó: Dallos I. / 24 Óra)

Ugyancsak országos program a Bikesafe, azaz a díjmentes kerékpár-regisztráció, aminek ottjártunkkor több igénylője akadt. Elsők között volt egy húszéves osztrák gyártmányú drótszamár, aminek tulajdonosa nyugtázhatja: biztosította járművét.

Pretsner Ramóna elmondta: a rendőrség a „Házhoz megyünk” program részeként felmenő rendszerű, vagyonvédelemről szóló megyei vetélkedőt is szervez.

A megmérettetés Tatán, április 13-án lesz a rendőr-főkapitányság megyei üdülőjében. Jelentkezni április 5-ig, a [email protected], vagy a 34/517-755-ös telefonszámon lehet. Feltétel: 3 fős csapatok legyenek, amelynek tagja nagyszülő, szülő és 5–8. osztályos gyermek.

Több városban

Első megyei helyszínként érkezett Oroszlányba a rendőrség „Házhoz megyünk” országos vagyonvédelmi programja. A figyelemfelhívó kampány a héten több helyszínre látogat.

A rendőrség munkatársai kedden Dorogon várták az érdeklődőket. Szerdán Tatabánya lesz a helyszín, csütörtökön pedig Tata. Minden alkalommal tíz órakor kezdődik a kampány, kivéve a megyeszékhelyet, ott kilenc óra a kezdet. A helyszín mindenhol a Penny parkolója lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában