verseny

2019.03.05. 14:00

Fotózd körbe a megyét, és nyerj a Gerecse Natúrpark pályázatán

Fotópályázatot hirdet az Által-ér Szövetség, melyben a Gerecse Natúrpark látnivalóit, értékeit megörökítő fényképeket versenyeztetnek.

Kemma.hu

Az Által-ér Szövetség mint a Gerecse Natúrpark munkaszervezete az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program, NATUR/DANUBEPARKS projekt keretein belül pályázatot hirdet a Gerecse Natúrpark értékeit, életét bemutató fotók benyújtására. A Gerecse Natúrpark települései: Annavölgy, Baj, Bajna, Bajót, Csolnok, Dág, Dunaalmás, Epöl, Gyermely, Héreg, Kocs, Lábatlan, Naszály, Neszmély, Nyergesújfalu, Sárisáp, Süttő, Szomód, Szomor, Tardos, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Tokodaltáró, Úny, Vértesszőlős és Vértestolna.

A pályázat célja: a Gerecse Natúrpark településeinek, természeti, kulturális értékeinek bemutatására szolgáló reprezentatív fotóalbum elkészítése a legjobb beküldött képekből. A magyar-angol-német-szlovák nyelvű album megjelenésének várható ideje 2019. október.

Az alkotásoknak a Gerecse Natúrpark településeinek gazdag épített és természeti örökségét, történelmi helyeit, hagyományait, ünnepeit, nevezetes rendezvényeit, a jellegzetes gerecsei, Duna-völgyi és Által-eret kísérő tájakat kell bemutatniuk. Az album mind a négy évszakra kiterjedően szeretné bemutatni ezeket az értékeket, így kérik a pályázókat, hogy amennyiben rendelkeznek tavaszi, nyári, őszi és téli képekkel, azokból egyaránt küldjék el a legjobbnak tartott alkotásokat, melyek közül mintegy 180 kép kerül kiválasztásra.

A versenyre a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni. A levélben fel kell tüntetni az alkotó nevét és elérhetőségeit. Egy pályázó egy vagy több településről készült képekből vegyesen, de maximum 30 alkotást küldhet be. A pályázatra nevezési díj nincs. Csak 18. életévét betöltött természetes személy pályázhat. A következő kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:

  • Természeti értékek, tájrészletek
  • Hagyományok, szokások, ünnepek
  • Vidéki élet, gazdálkodás, mesterségek, eltűnt értékek (archív felvételek)
  • Építészeti, kulturális örökség
  • Turizmus, környezeti nevelés, oktatás (kapcsolódjon a táji, kulturális, természeti értékekhez)
  • A pályázat további részleteiről a Tata.hu weboldalon tájékozódhatnak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában