rossz vicc

2019.03.07. 14:00

Már nem riogatja az utazókat a piliscsévi buszmegállóban hagyott disznófej

Hogy mit jelent a levágott lófej, azt jól tudjuk a Keresztapa című filmből. De hogy egy megperzselt disznófej mit üzen egy buszmegállóban, azt csak találgatták a napokban a piliscséviek...

F. M.

Meg is volt füstölve a fej

Fotó: Hamza Gábor

Egy levágott, és megfüstölt sertésfejet hagyott/hagytak a piliscsévi bekötőútnál levő buszmegállóban. Erről a 10-es út Facebook-os csoportban osztott meg az egyik csoporttag egy sokkoló fotót.

Meg is volt füstölve a fej (Fotó: Hamza Gábor)

A Kemma.hu kiderítette, mi történt az állatfejjel. Kosztkáné Rokolya Bernadettet, Piliscsév polgármesterét is megkerestük. A polgármester elmondta, hogy hamar értesült a tetemről, és rögtön megszervezte az elszállítását. Így a a piliscsévi közmunkások segítségével elvitette az állatfejet, és a megfelelő helyre szállíttatta megsemmisítésre.

Egyelőre nem derült ki, ki hagyta a megállóban a sertésfejet. Elképzelhető, hogy egy vadul sikerült disznótorról kerülhetett oda...

Kinek a kötelessége elszállítani?

A Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Lánc (NÉBIH) tájékoztatása szerint az elhullott állat tetemét az állat tulajdonosa köteles elszállíttatni, saját költségén . Amennyiben az állati eredetű hulladék tulajdonosa ismeretlen vagy ismeretlen helyen tartózkodik, az állati eredetű melléktermék fellelési helye szerint illetékes települési (fővárosban kerületi) önkormányzatot, közterületen a települési (fővárosban kerületi) önkormányzatot, közúton a közút kezelőjét terheli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában