gyerekek

2019.03.25. 07:00

A környei óvodások új játékot kaptak a víz világnapján

A Víz Világnapján a környei óvodások is ünnepeltek. A gyerekek különleges vizes játékokon próbálhatták ki a víz erejét.

Az ovisok kipróbálhatták a különleges játékokat

Forrás: beküldött

A környei Vackor Óvoda és Bölcsőde aulájában csodálhatták meg az apróságok a víz világnapja alkalmából szervezett programok egyik elemeként azokat a homok-víz asztalokat, amelyeket az önkormányzat segítségével szerzett be az óvoda. Pekár Zita óvodavezető elárulta a gyermekeknek, minden csoportszobába jut egy-egy a játékból, így minden ovis kipróbálhatja.

Vizet mindenkinek! – szólt a világnap idei mottójáról a gyerekeknek Pekár Zita. Majd az ovisok arról is hallhattak, milyen sokan élnek szerte a világon vízhiányos területen, emiatt az ott élők nem jutnak elegendő élelemhez, pedig a tiszta ivóvíz, a kézmosás, a csatornázás elengedhetetlen az élethez.

A hét minden napján hallhattak a kis vackorosok a vízről. A tó körül is tettek sétát, az óvó nénik pedig meséltek nekik a benne és a partján élő állatokról. Az első nap Práger Anna, a Lépten – Nyomon Mobil Környezeti Nevelés csoport egyik tagja látogatott el az apróságokhoz, dalokon, meséken, szerepjátékon és egy kísérleten keresztül ismertette meg őket a vízzel, annak élővilágával és a vízcsepp tengerig tartó útjával.

Az ovisok kipróbálhatták a különleges játékokat (Fotó: beküldött)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában