matekverseny

2019.03.05. 07:08

133 kisdiák matekozta magát az országos döntőbe

A Zrínyi matekverseny megyei fordulójának vándorserlegét a tatai Vaszary János Általános Iskola diákjai vihették tovább.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Zrínyi/Gordiusz Országos Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését rendezték meg a tatai Kőkúti Általános Iskolában pénteken. Az eseményre az a 133 tanuló kapott meghívást, aki a legjobban teljesített a megmérettetésen. Nem csupán az egyéni teljesítményeket, a legjobb csapatokat, valamint a felkészítő tanárokat is díjazták a szervezők.

A megye legeredményesebb általános iskolájának járó vándorserleget a tatai Vaszary János Általános Iskola diákjai kapták, a Közép-Dunántúli régió legjobb nyolcosztályos gimnáziuma az esztergomi Dobó Katalin, a legjobb négyosztályosa pedig a tatai Eötvös József Gimnázium lett.

A legkiválóbb diákok meghívást kaptak a harmincadik, háromnapos országos döntőbe, amelyet Szombathelyen rendeznek majd meg. Ide a jelképes dobogó legfelső fokán álló tizenkét tanuló került be: Musitz Marcell, Tóvári Napsugár, Jankovszky Sándor, Németh Eszter, Dongó Ivett, Hartmann Márton, Kocsis Péter, Serfőző Fanni, Bognár Balázs, Vodicska Csenge, Szeidemann Márton és Varga Dániel.

Az oroszlámnyi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói is ügyeskedtek (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában