friss információk

2019.02.06. 08:42

Tömeges rosszullét Lábatlanon: felfüggesztették a közétkeztető cég működését

Új szolgáltatót kell keresni az átmeneti időszakra Lábatlanon, ahol majd' kétszázan estek át hányós-hasmenéses rosszulléten az elmúlt napokban.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mintegy kétszáz embert érint az a hányással és hasmenéssel járó fertőzés, amely az elmúlt napokban szedte az áldozatait Lábatlanon. Az eset miatt szerdáig rendkívüli szünetet rendeltek el az általános iskolában, és a két óvodában is, és a hivatalok is vizsgálatokat kezdtek.

Most arról a hírről számolt be Dinnyés István polgármester a LábatlaNews Facebook-csoportban, hogy a kormányhivatal felfüggesztette a közétkeztetést végző helyi étterem, mint szolgáltató működését.

– A felfüggesztés idejére új szolgáltatót kellett keresnünk a pótlására. Csütörtöktől ismét lesz tanítás az iskolában és újra kinyitnak az óvodák, az intézményi közétkeztetést a Gondozási Központban, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde két telephelyén és a Lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskolában a megszokott rendben a nagysápi Granárium Központ biztosítja, amíg szükséges.

A szakhatósági vizsgálatok eredményéről haladéktalanul tájékoztatom az érintetteket – részletezte.

A polgármester még hétfőn arról is beszámolt, hogy ismereteik szerint a Gondozási Központban 8-an, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde két telephelyén összesen nyolcvanan, továbbá a dolgozók fele, a Lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskolában százöten hiányoznak a múlt héten tapasztalt tünetek miatt.

A kormányhivatal nem csupán a közétkeztetést végző kft-nél, hanem az intézmények tálalókonyháiban is helyszíni ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól mintát vett, illetve megkezdték az orvosoktól kapott beteglista feldolgozását, valamint hogy az ételminták laborvizsgálata is megkezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában