kvíz

2019.02.11. 11:40

Ötmilliót nyert a felvidéki egyetemista a Legyen Ön is Milliomosban

Az észak-komáromi, tanárnak készülő Balogh Péter okos, magabiztos játékkal nyert ötmillió forintot a Legyen Ön is Milliomosban.

Szűr A,

Az észak-komáromi, tanárnak készülő Balogh Péter okos, magabiztos játékkal nyert ötmillió forintot a Legyen Ön is Milliomosban.

Forrás: TV 2

Péter az Otto-motor négy ütemének helyes sorrendbe tételével jutott be a játékba, ahol impozáns játékkal végül ötmillió forintot nyert. Az észak-komáromi fiatalember tanárnak tanul, biológia-történelem szakirányon, mindeközben pedig önéletrajzi regényt is ír a 21 éves fiatalember. Korosztályos sakkbajnok is volt 2014-ben Szlovákiában, csapatban Győrben és Bősön játszik rendszeresen.

Mosolyogva mesélt arról is, hogy szereti és keresi a különleges söröket, egyszer pedig igen vicces helyen próbált rendelni: egy szoláriumban.

Először a hetedik kérdés izzasztotta meg a révkomáromi fiatalt. Azt kellett kitalálnia, hogy a pho, laksa, a mocsi és aThom Ka gai ázsiai ételek közül melyik nem leves. A közönség segítségét kérte, így végül a mocsit jelölte meg, így tovább mehetett az egymilliós kérdésre. Itt a felező elhasználása után már biztosabban jelölte meg, hogy Svájcban van a Gotthárd-alagút, de azért nagy volt a megkönnyebbülése, amikor kiderült, hogy jól döntött.

A kétmilliós kérdésre úgy fordult át, hogy a telefonos segítsége még megvolt, és nem is kellett még elhasználnia, ugyanis tudta, hogy visszahúzós csel után lőtte Puskás öcsi az első gólját az évszázad mérkőzésén. Az ötmilliós kérdésnél arra kellett válaszolnia, hogy az ABBA férfi tagjait milyen sport ihlette musical megírására. Itt már szükség volt a telefonálásra, és bár így nem került közelebb a megoldáshoz, a megérzésére hagyatkozva a sakkot választotta, mégpedig helyesen.

A tízmilliós kérdésnél, amiben arra kellett volna választ adnia, hogy hogyan hívják az amerikai elnököt kísérő atomtáskát, de inkább megállt, így ötmillió forinttal távozhatott a játékból. Eredményét a kvízmester, Gundel Takács Gábor is megsüvegelte, hivatalos Facebook oldalán ugyanis úgy fogalmazott, hogy bár hajlamosak vagyunk neheztelni a mai fiatalokra, de ha olyan játékosokkal találkozik, mint Balogh Péter, akkor mindig megnyugszik.

„Remekül játszott, tájékozott volt, jól gondolkodott, megérdemelten nyert 5 millió forintot.”

 

https://www.facebook.com/gundeltakacsgabor.hivatalos/photos/a.146871552565109/362955934290002/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDuRoLSbV5fBB0g1W8PgFW-5cNHKgFfTAYy7iSF9XtRCsa_XqoFpUPPDvhXRmtDWrJCq22dg5lBNm4qDOsGjid5g7oQ2vAnxEThUNxE_ubhS0b2ekGW1yO9TikgaCWf9lnHe3HRdK7oqDsxOA2LlqjwNe21TpjxR-9DGoJeChV14j-__Bj8oMEXyxNrT-wrEHrZK9b5nBPHvzLAXjd3uQr7rN-AAZIshdS66imu8EImbmsThJPr18T-PKaW6O0bwFni1IzbIyNuFAgJ6SRZ-MzxQi-f3HxlzspRzSP5wPLmL7W52EinMD1zsCbyC42GmejwZntHJY3JrbBUcnhLjLM&__tn__=-R

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában