jövő generációja

2019.02.23. 07:00

Összefognák a fiatalokat a komáromi lokálpatrióták

Számos programmal hívta fel a figyelmet magára a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete (FILO), amely azzal a céllal alakult, hogy a komáromi fiatalok példamutató szerepvállalásukkal gyarapítsák és gazdagítsák a városukat.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Két éve egy baráti társaságban vetődött fel először a gondolat, hogy a városban lenne igény egy egyesületre, amelynek elsődleges célja, hogy megszólítsák a komáromi fiatalokat, példamutató szerepvállalásukkal gyarapítsák és gazdagítsák a városukat. Ennek szellemében Proczeller Tamás elnök és Vajda Bence elnökhelyettes vezetésével több mint tíz taggal megalakult a FILO.

– Az egyesület újító szándékú közösség, amely arra vállalkozik, hogy izgalmas programokkal keltse fel az iskolások, középiskolások és fiatal felnőttek érdeklődését – mondta az elnök, aki hozzátette: szándékuk, hogy gyarapítsák taglétszámukat.

Vajda Bence elmondta, az elmúlt időszakban számos közösségi akciót vállaltak és sok helyi kezdeményezésű programhoz kapcsolódtak.

– Segítettük a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézményt, fát ültettünk a szőnyi városrészben, megtisztítottuk a koppánymonostori városrészen lévő Szent Pál-szigetet és adományokkal segítettük a Krízis központot is – emelte ki az elnökhelyettes.

Proczeller Tamás és Vajda Bence, és a FILO (Fotó: Nagy Tamás / 24 Óra)

Kitért arra is, hogy az egyesületi munkát partnerségi együttműködésben gondolták el, olyan szervezetekkel keresve kapcsolatot, amelyek általános és középiskolák diákokat foglalkoztatnak.

Proczeller Tamás elmondta, a közeljövőben, még több programot terveznek.

– Szeretnénk júniusban egy FILO-napot tartani, amely a helyi fiatalok napja lenne, középpontjában a sporttal, a kultúrával, az egészségüggyel és a környezetvédelemmel. Emellett a terveink között szerepel egy beszélgetős magazinműsor is, amelyen a városban élő példaképeket mutatnánk be a fiataloknak. Célunk, hogy minden szempontból megismerjék a várost az itt élők – emelte ki az elnök.

Proczeller Tamás hozzátette, hogy a tagtoborzásuk folyamatos. Főként, olyan cselekvőképes fiatalokat várnak köreikbe, akik azonosulni tudnak az egyesület elképzeléseivel, és ezáltal segítőkész hozzáállással segíteni tudják a szervezetet és azon keresztül a várost.

Kampányfilm

Hamarosan pályázattal szólítja meg a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete a komáromi általános és középiskolásokat, valamint a fiatal felnőtteket, akiket majd egy kampányfilm elkészítésére buzdítanak. A FILO arra kéri a közeljövőben a fiatalabb korosztályt, hogy mutassák be egy távoli rokonuknak vagy más városban élő barátjuknak Komáromot, hogyan látják ők a várost, annak nevezetességeit és sajátosságait. Emellett arra is kíváncsiak lesznek az egyesület tagjai, hogy mi az, amit megújítanának és megváltoztatnának a fiatalok, hogy vonzóbb legyen a városuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában