közlekedés

2018.11.21. 15:42

Új buszjáratok indulnak Kesztölcre decembertől

A Budapest–Esztergom vasútvonal felújításának köszönhetően egyre többen intenek búcsút az autóbuszoknak és térnek át a kötöttpályás közlekedési eszközre.

W. P.

Az egyes közlekedési ágazatok közötti párhuzamosságok csökkentése céljából az Innovációs és Technológiai Minisztérium módosítani kívánja az egyes autóbusz viszonylatokat. A tervezet szerint december 9-étől megszűnnek a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 810-es, valamint a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) által üzemeltetett 8495-ös és 8496-os jelzésű autóbuszjáratok.

Ezzel a döntéssel a Kesztölcön és Piliscséven élők közvetlenül már nem, csak átszállással, illetve a vonatközlekedés igénybevételével juthatnak el a fővárosba. A tájékoztatás szerint a járatok megszűnése után hétköznaponként negyven, hétvégente húsz járat közlekedik, indul és érkezik a községbe.

A KNYKK új járatokat is indít: 8502-es jelzéssel a Leányvár–Kesztölc–Leányvár, míg 8504-es jelzéssel Esztergom–Kesztölc–Leányvár viszonylatban közlekedhetnek majd autóbuszok.

Címkék#KNYKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában