tatabánya

2018.11.20. 11:11

Kiderült, hova költözik a megyei könyvtár, amíg felújítják

A Modern Városok Program keretében két jelentős beruházás indulhat meg januártól. Az ezekről szóló kivitelezői szerződést aláírták a tatabányai városházán.

S. G.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Popartic

Januárban elkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítása. A fejlesztés után megújult környezetben fogadhatja az intézmény az olvasókat – nyilatkozta Schmidt Csaba polgármester. A munkálatok ideje alatt a könyvtár a volt Euronics áruház helyén működik majd, míg a gyermekkönyvtár az ÁNTSZ korábbi épületébe költözik.

A könyvtár alapterülete megduplázódik, a régi könyvtár helyén korszerű információs szolgáltatást nyújtó intézmény jön létre.

A Dózsakert Kollégiumot is átalakítják. A projekt célja, hogy egy modern képzési központ jöjjön létre a volt kollégium helyén. Az intézményben hat szakképzési ágazat kap helyet, itt lesz a Tatabányai Szakképzési Centrum székhelye is. A két beruházás csaknem 5 milliárd forintból valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában