tök jó buli

2018.11.05. 14:49

53 kilós tök vitte a prímet a környei Tökölőn

Címkék#tökverseny

A környei Művelődési Házban szombaton megrendezésre került a negyedik Tökölő és Kürbis-Schnitze, ami az egész családnak jó mókának bizonyult.

K. D.

Fotó: Salamon Gyöngyi

Készültek a töklámpások, a legprofibbak már előre megrajzolt tökkel érkeztek, de azok is faraghattak, akiknek gondot okozott az „alany” beszerzése, hiszen ők több mint 100 tök közül válogathattak a művelődési házban.

A tök jó buliban nem unatkoztak azok az apróságok sem, akik még nem lelték örömüket a faragásban: a nagyteremben a Csiri-Biri Játéktár óriás tökös fajátékaival mókáztak, de kóstolhattak sütőtökös muffint, kuglófot, kókuszgolyót, Budai szeletet is.

A mérlegek folyamatosan dolgoztak: 23 nevező összesen 275,8 kilogramm tököt cipelt, tolt talicskán a művelődési házba. Az idén, mint az előző esztendőkben is, a Králl család töke lett a legnehezebb 53 kilogrammal.

Második helyen Futóék 47,1 kilóval, a harmadiknak járó tortát Wéber István visszalépése után, aki egy 38 és egy 47 kilogrammos tökkel érkezett, a Cseke testvérpár vehette át, akik 29 kilósra „hízott” zöldséggel neveztek.

A mérlegek folyamatosan dolgoztak (Fotó: Salamon Gyöngyi)
Az apróságok sem unatkoztak a rendezvényen (Fotó: Salamon Gyöngyi)
Nagy erőkkel készültek a töklámpások (Fotó: Salamon Gyöngyi)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában