közgyűlés

2018.10.30. 07:01

Húsz év alatt húsz métert emelkedett a karsztvíz

A Dunántúli-középhegységben 630 forrást ismernek, köztük 140 karsztforrás, és ezekből csaknem negyven Tatán „szólalt meg”.

P. J.

Május 1. úti gödör

Forrás: Város Tata

A Dunántúli-középhegység karsztvízszint emelkedésről, szűkebb hazánk visszatérő forrásoktól veszélyeztetett területeiről is tájékoztató hangzott el a megyei közgyűlésen.

A testület Popovics György közgyűlési elnök vezetésével kezdte meg munkáját. A napirendi pontok között szerepelt az a beszámoló is, amelyet az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembere, állított össze. Előadásából kiderült, hogy a témában az egész megye érintett, de kritikus helyzet csak Tatán és környékén alakult ki.

A középhegység területén több mint 630 forrást ismernek, köztük 140 karsztforrás, amelyből csaknem negyven Tatán „szólalt meg” újra. A környéken az intenzív bányaművelés lezárultával 20 év alatt 20 métert emelkedett a karsztvíz szintje. A tájékoztatóból a megyei közgyűlés tagjai is megismerhették Tata visszatérő forrásokkal veszélyeztetett pontjait.

A fórumon aktuális területfejlesztési döntések is terítékre kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában