felvonulás

2018.08.13. 07:40

Amerikai autócsodák lepték el Komáromot

Az elmúlt hétvégén a Monostori erőd átalakult, hiszen amerre a szem ellátott, amerikai autócsodák néztek vissza ránk, melyek vagy finoman suhantak, vagy éppen hangosan szirénázva, porfelhőt húzva téptek el mellettünk. Az 1930-as évektől a napjainkban készült autókülönlegességekkel találkozhattunk.

Nagy Tamás

Az elmúlt hétvégén a Monostori erőd átalakult, hiszen amerre a szem ellátott, amerikai autócsodák néztek vissza ránk.

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Idén is hatalmas tömegeket vonzott a Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál, amelynek tizenhét éve a Monostori erőd ad otthont. Három napon keresztül amerikai hangulat uralkodott, nemcsak az erőd falain belül, hanem az egész városban, ahol az óriási méretekkel büszkélkedő furgonok, terepjárók és vagány sportkocsik csak úgy jöttek-mentek.

Találkozhattunk egyebek közt egy a Vissza a jövőbe című filmből ismert Delorian DMC-vel, egy New York-i taxival és több amerikai rendőrautóval, valamint egy igazi ritkaságnak számító 1928-as gyártmányú kocsival is. Az autókülönlegességek mellett amerikai ételek, valamint számos sztárfellépő és szemrevaló lányok is szórakoztatták a kilátogatókat. A kiváló hangulat mellé jó idő is társult, aminek köszönhetően még vonzóbb volt a rendezvény.

Szombaton rengeteg érdeklődő gyűlt össze a város több pontján, a hagyományoknak megfelelően ezen a napon tartották az autós felvonulást, amelyen több mint hatszáz különlegesség vonult végig Komárom utcáin. Durrogó kipufogók hangja, a gumifüstölés illata és szirénaszó uralta az egész várost. Vasárnap a legszebb autók díjazása mellett kisorsolták a tombola-főnyereményt is, amely idén is egy amerikai autó volt.

További részletek a 24 Óra augusztus 13-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában