70 év

2018.07.16. 07:13

Közösen ültettek emlékfát a találkozón

A csehszlovák–magyar lakosságcsere hetvenedik évfordulója alkalmából szervezte meg a Kesztölcről elszármazottak találkozóját a Kesztölci Szlovák Önkormányzat.

W. P.

Forrás: Juhász Sándor/Kesztölc.hu

A Hazaváró elnevezésű rendezvényre érkezőket a művelődési házban fogadták, majd Gaálné Kara Valéria, a szlovák önkormányzat elnöke, valamint Vöröskői István polgármester köszöntötte a vendégeket. A fogadtatás után Bárkányi Valkán Zoltán előadásában hosszasan bemutatta a 70 évvel ezelőtti eseményeket, amikor is a magyarországi szlovákok közül sokan önként átköltöztek Csehszlovákiába. A Kesztölci Pávakör műsora után a művelődési ház udvarán emlékfát ültettek közösen.

Az intézményben a Velmo-tanyára látogattak el először a vendégek, ahol lovaskocsira szállva járták be a gazdaság területét. A program további részében szerepelt az óvoda, a tájház és a helytörténeti múzeum meglátogatása is. A remek, családias hangulatban telt találkozót a Szent Kelemen római katolikus templomban hálaadó szentmisével, majd a művelődési házban vacsorával zárták.

(Fotó: Juhász Sándor/Kesztölc.hu)

Címkék#Kesztölc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában