nyáron is biztonságban

2018.07.18. 17:23

Így védik gyermekeinket a rendőrök a szünidő alatt

Szerdán a Pilismaróton táborozó gyerekek tanulták meg a bűn- és balesetmegelőzés mikéntjét a megyei rendőröktől. A részegség veszélyeiről is beszéltek.

kemma.hu/police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársai, Csonkáné Huszár Anita rendőr alezredes és Ungvári Csilla rendőr őrnagy, valamint a Komáromi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Sárdi Tímea rendőr törzszászlós július 18-án a Pilismaróton táborozó diákoknál jártak.

A gyerekek játékos formában tanultak a lehetséges szünidei veszélyekről. A részegséget imitáló szemüveget is kipróbálhatták (Fotó: police.hu)

A rendőrök több mint száz általános iskolás táborozónak tartottak előadást a bűncselekmények és a balesetek megelőzési lehetőségeiről. A résztvevő tanulók ezután játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták KRESZ tudásukat, valamint a bűnmegelőzés terültén szerzett ismereteiket, és az úgynevezett részeg szemüveg segítségével kipróbálhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság.

A biztonságos közlekedésről is beszéltek a rendőrök
(Fotó: police.hu)

A rendőrnők a nyári szünidő veszélyeire is felhívták a gyerekek figyelmét, és arra kérték őket, hogy az év során megszerzett bűn-és balesetmegelőzési ismereteiket a szünetben is alkalmazzák, hogy ne váljanak sem bűncselekmény, sem közúti közlekedési baleset áldozataivá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában