döntött

2018.07.09. 19:14

Az ácsi polgármester beváltotta ígéretét: lemondott

Lakatos Béla néhány napja még azt mondta, egyedül is folytatja a városvezetést, hétfőre azonban meggondolta magát: a testületi ülésen benyújtotta lemondását.

Sz. A.

Lakatos Béla

Lakatos Béla, Ács polgármestere körül az utóbbi időben forrnak az indulatok. Ahogy arról már korábban többször beszámoltunk, az áprilisi választások óta nem nyugszanak a kedélyek a városban. Egy húsz-harminc fős csapat aláírások gyűjtésébe kezdett, hogy a testület határolódjon el a többször sem megfelelően viselkedő városvezetőtől, ő pedig tartsa be az elbukott országgyűlési választás után tett „ígéretét”, és mondjon le.

Lakatos Bélának a képviselők májusban mentőövet dobtak: ha visszafogja magát, és pszichiáterrel kezelteti nem elfogadható viselkedését, maradhat tisztségében. Azt nem tudni, hogy valóban járt-e kezelésre a városvezető, viszont június közepén bejelentette: visszatér. Aztán azt közölte, hogy lemond és ezt kéri a testület tagjaitól is. Aztán azt, hogy egyedül is elvezeti a várost, bár akkor lényegében semmilyen támogatás nem marad meg. Hétfőre ismét meggondolta magát, szavak helyett azonban ezúttal írásba adta: lemond.

A Kemma.hu birtokába jutott nyilatkozata szerint a város érdekeit figyelembe véve döntött így.

„Az ellenem irányuló politikai támadások és személyes sérelmek olyan feszültséget alakítottak ki a településen, ami a közös munkát nem teszi lehetővé, ezért jelen polgármesteri tisztségemről 2018. augusztus 8. napjával lemondok”

– írta, hozzátéve, hogy július 10-től aktívan nem vesz részt az önkormányzat munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában