leállt a keringése

2018.06.26. 17:03

Ügyeletről a műtőbe: Olexa doktor és a mentősök mentették meg a 43 éves nő életét

Megható üzenetet és látogatót kaptak a komáromi mentősök, valamint Dr. Olexa Tamás. Egy 43 éves asszony ugyanis nekik köszönheti, hogy visszahozták a halálból.

Kemma.hu

Az asszon visszatért a mentősökhöz

Forrás: Beküldött fotó

Egy fiatal, 43 éves asszony kereste fel a minap a komáromi mentőállomást, amelynek munkatársai május 30-án megmentették az életét. A mentősöket a komáromi orvosi ügyeletre riasztották aznap, mert a mellkasi panaszokkal érkező Gabriella légzése-keringése leállt vizsgálat közben.

Dr. Olexa Tamás és Keszeg Krisztina azonnal elkezdték az asszony újraélesztést, amelyet a mentősök 2 percen belül átvettek. 8 perces újraélesztés után Gabriella légzése keringése visszatért, állapotát stabilizálták, majd a győri érsebészetre szállították, ahol a műtőben már egy teljes team várta. A szívizominfarktuson átesett beteg gyorsan felépült, és most azért kereste fel az orvost és a mentősöket is, hogy megköszönje nekik: újra szerető családja körében lehet.

„Hálás vagyok azoknak, akik küzdöttek az életemért... Köszönöm, bár igazából úgy érzem, nem lehet ezt megköszönni. További munkájukhoz kitartást, erőt és egészséget kívánok”

– írta Gabriella az életét megmentőknek írt levelében, amelyhez Olexa doktor annyit tett hozzá: Trenka Ferenc vezetésével a mentősök nagyon szép és hatékony munkát végeztek, és így minden esélyt megadtak ennek a fiatal betegnek arra, hogy tovább éljen.

„Azt hiszem, ez a mindennapos, nehéz munkánk egyik legszebb része... még egyszer köszönöm segítségeteket, nagyon büszke vagyok rátok”

– írta az asszony leveléhez mellékelt soraiban az orvos.

https://www.facebook.com/800449743385520/photos/a.936746236422536.1073741835.800449743385520/1613260618771091/?type=3

A képen Feiglné Fülöp Gabriella, Vida László gépkocsivezető, Zámbó Viktor mentőápoló, Trenka Ferenc mentőtiszt látható, az asszony ellátásában Tóth János, Hajnal Elek, Vicze Zoltán, Henye Ogúz, Kálóczi Tamás vett még részt. Nem ez volt az első eset, hogy a komáromi mentőállomást hálás beteg vagy családtag kereste fel. Tavaly egy balesetet szenvedett nagypapa ellátásáért is kaptak köszönetet, de egy idős asszony is visszatért már hozzájuk, hogy megköszönje munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában