Oroszlány

2018.05.05. 19:21

Támogatják a tanárokat és az egészségügyi dolgozókat

A legutóbbi oroszlányi testületi ülésen a tizenhárom pont egyike volt az egészségügyben dolgozók és a pedagógusok támogatása.

kemma.hu

Nyíregyháza, 2015. május 12. Újvári Mónika ápoló ellenõrzi egy beteg branüljét a Jósa András Kórház sebészeti intenzív osztályán, Nyíregyházán 2015. május 12-én. Ezen a napon van az ápolók nemzetközi napja. MTI Fotó: Balázs Attila

Továbbra is a fiatalok rendelkezésére szeretné bocsátani a nyári szünetben a Hunyadi-iskola sportudvarát az önkormányzat, ezért tárgyalásokat kezd a Tatabányai Tankerületi Központtal, mint az intézmény vagyonkezelőjével – számolt be az oroszlany.hu a város legutóbbi képviselő-testületi üléséről.

A grémiumot Lazók Zoltán polgármester tizenhat pontban tájékoztatta az elmúlt ülés óta történt eseményekről, arról is, hogy befejeződtek a Népek barátsága – Irinyi tengely I/a-b ütem (Dózsa György utcai parkolólemez és a Népek barátsága utca, a Dózsa György–Április utcák közötti szakaszon) munkálatai. A kivitelezés során 32 merőleges és 6 párhuzamos parkolóállást alakítottak ki, az előírásoknak megfelelően akadálymentes parkoló is épült, továbbá a járdák akadálymentes csatlakozásának kiépítése is megtörtént. A Népek barátsága utca fenti szakasza térkő burkolattal készült el részben a meglévő pályaszerkezetre épülve, párhuzamos és fordított állású 45 fokos parkolókkal.

A tizenhárom napirendi pont tárgyalása során szó volt a pedagógusok és egészségügyi dolgozók támogatásáról is. Ennek értelmében az elmúlt évhez hasonlóan támogatja az önkormányzat a két terület munkatársait. Az előirányzat terhére a pedagógusok és a pedagógiai munkát segítők, valamint a technikai személyzet az idei évben is havi bruttó 10 ezer forint összegű elismerésben részesülnek, amit két részletben kapnak meg. Az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet dolgozói között cafetéria juttatásként 10 millió forintot oszthatnak szét, s a helyi mentők is számíthatnak a támogatásra.

(Borítókép: Illusztráció)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában