elismerés

2018.05.15. 21:32

Kitüntették a tatabányai levéltár igazgatóját

Címkék#Tatabánya

A Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával ismerték el a tatabányai levéltár igazgatója, dr. B. Stenge Csaba hadtörténész munkáját.

kemma.hu

Forrás: Facebook/B. Stenge Csaba hadtörténész munkái

– Ma nagy meglepetésemre az a megtiszteltetés ért, hogy az 1956-os tevékenységükért lefokozott egykori honvédtisztek rehabilitálásáért nyújtott erőfeszítéseimért a magyar honvédelem napja központi ünnepségén megkaptam a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát – számolt be közösségi oldalán dr. B. Stenge Csaba.

Az Oroszországot, az Egyesült Államok gettóit, Dél-Amerikát és Irakot is megjárt hadtörténészt a HM Katonai Rendfokozati Rehabilitációs Bizottság alelnöke terjesztette fel a kitüntetésre.

– A magam szerény eszközeivel a jövőben is igyekszem a honvédelemmel kapcsolatos ügyekben minél többet tenni. Legyen ez akár a magyar hadtörténelem ismeretlen foltjainak eltüntetése, a méltatlanul meghurcoltak rehabilitációja, vagy az elfeledett, hősi halált halt magyar katonák emlékének, sírjainak ápolása – írta bejegyzésében B. Stenge Csaba.

(Nyitókép: Facebook/B. Stenge Csaba hadtörténész munkái)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában