ha végre itt a nyár...

2018.05.05. 15:14

Májusban már csobbanhatunk: utánajártunk, melyik strand mikor nyit

Megyeszerte készülődnek a strandok a közelgő szezonra. A szokatlanul meleg időben a legtöbb fürdőt már májustól birtokba vehetik a látogatók, de a legnagyobb forgalomra júniustól lehet számítani.

kemma.hu

A komáromi Brigetio Gyógyfürdő május második felében nyitja meg kültéri medencéit a vendégek előtt, tudtuk meg Radics Török Tímeától. A marketingvezető hozzátette: június 15-től árulnak strandjegyet, addig a „rendes” belépővel használhatják a fürdőzni vágyók a strandot.

A szőnyi városrészben található WF Szabadidőpark kültéri medencéin még az utolsó simításokat végzik a szakemberek, az egyik például teljesen megújul. Varga Rita ügyvezető-helyettes elmondta, minden évben május közepén nyitják meg kapuikat a fürdőzők előtt.

Az esztergomi Szent István Strandfürdő már a hétvégén fogadta látogatóit. Tájékoztatásuk szerint a sátortetőt szombaton lebontották, a szabadtéri medence pedig már vasárnap reggel óta várja a fürödni vágyókat.

A munka ünnepén a Palatinus-tó keleti részén működő Öböl Music Beach is kinyitott, amelyet egész hónapban díjmentesen látogathatnak a fürdőzők. Az állóvíz nyugati oldalán található a Szent István Strandfürdő kezelésében működő strand, amely csak jóval később, május 20-án nyit ki. A Palatinus-tófürdő felújított csúszdával és újrafüvesített területtel várja a strandolni vágyókat.

Az esztergomi Prímás-szigeten található Aquasziget Élményfürdő 100 négyzetméteres kültéri melegvizes pihenőmedencéje a hétvége óta nyitva van, ugyanakkor teljes kapacitással csak a nyári időszakban üzemel majd. A dorogi Nipl Stefánia Uszodában csak május 28-án bontják le a kültéri medencék „buborékját”, a strandrész június elejétől használható.

A tatabányai Gyémánt Fürdő élménymedencéi egész évben működnek, így a szabadtéri, meleg vizes „kiúszós” rész is. Kugler László ügyvezető igazgató elmondta, a strand először a pünkösdi hétvégén tárja ki kapuit, ezt követően pedig minden olyan hétvégén kinyitnak, mikor az időjárás engedi. Az utolsó tanítási napot követően, június 16-tól kezdve pedig minden nap látogatható lesz a strand is.

A tatai Fényes Fürdő strandszezonja június első napján kezdődik, de május elseje óta már lehet kempingezni a fürdő területén és vendégházaik ugyancsak nyitva tartanak.

Ha minden jól megy, május 10-től már látogatókat is fogadhat az uszoda

Vasárnap engedték le a Gyémánt Fürdő uszodájának vizét, hogy lebontsák a sátortetőt. Kis Tamás, a létesítmény műszaki vezetője elmondta, hogy a munkálatoknak tegnap reggel hatkor álltak neki. Kilenc órára ki- és leszerelték az elektromos berendezéseket és vezetékeket, majd „leültették” a sátorponyvát. Ezt követően megkezdték a héjszerkezet szétcsavarozását. Ezt a feladatot ugyanaz a külsős cég hajtja végre, mint amelyik a sátorállítást végezte. A medence feltöltését a ponyvaszelet eltávolítása után kezdik meg, és úgy tervezik, hogy május 7-én a szakhatóság már vízmintát is vehet. Ennek a bevizsgálása nagyjából három napig tart, és amennyiben mindent rendben találnak, úgy május 10-én már látogatókat is fogadhat az uszoda.

(Borítókép: Illusztráció)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában