Szent györgy napi

2018.05.01. 20:09

Ezernél is több gyermeknek okoztak örömet a lovasünnepen

Az idei esztendőben a Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület a térség önkormányzatainak hála, több mint ezer kisgyermeknek adott felejthetetlen élményt.

Kemma.hu

Immár hagyományosan a Sjáli Parkban rendezte meg a Szent György-napi Lovasünnepet a Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület. Az idén a Magyar Nagycirkusz is csatlakozott a rendezvényhez, így péntektől vasárnapig több előadást is tartottak a parkban felállított sátorban.

Legalább ezer gyermek, nagy többségük óvodás élvezhette ingyen a kacagtató, látványos produkciókat, ugyanis a térség önkormányzatai támogatták azoknak a kicsiknek a belépőit, akik jelentkeztek erre a programra. Mellettük a tatai diákotthon tanulóit is támogatták a jószívű adakozók, így ők pénteken látogattak el a cirkuszba.

A gyerekeket többek között pónifogatozás, az agostyáni tűzoltók autója, valamint Aréna zumba is várta, de nagy sikere volt a Tatai Táltos Lovas Iskola karüsszel-, és a baji Tarka Tanya voltizsbemutatójának is.

A voltizs, vagy más néven lovastorna a lovaglás és a torna között képez átmenetet. Az egyik legfiatalabb szakág a lovassportok között, de már szép számmal akadnak követői térségünkben is. Az ifjak most is lelkesen fordultak meg, térdeltek fel, és mutattak be különböző mutatványokat a paripán.

További részletek a 24 Óra május 2-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában