elismerés

2018.05.30. 07:08

Díszpolgári címet kapott Ács Lajosné Almásfüzitőn

Május utolsó hétvégéjén ismét együtt ünnepelt a település apraja-nagyja a Szabadidőparkban, ahol már 26. alkalommal rendezték meg a Füzitői Napokat.

Nagy Tamás

Szombaton Beró László polgármester köszöntötte a megjelenteket a Szabadidőparkban, többek között Popovics Györgyöt a megyei közgyűlés elnökét, Molnárné dr. Taár Izabellát a Komáromi Járási Hivatal vezetőjét és Domin Istvánt Almásfüzitő testvértelepülésének Izsa községnek polgármesterét, akik szintén köszöntötték az egybegyűlteket.

Popovics György elmondta, hogy Almásfüzitő az elmúlt években jó irányba állította szekerét, amikor a turisztikai fejlesztések mellett határozta el magát. – Úgy gondolom, hogy a turizmusba befektetni jó ötlet és, ha elkészülnek a beruházások a településen, akkor egy olyan gyöngyszemmel gazdagodhat Almásfüzitő, amellyel Komárom mellett a megye nyugati kapuja lehet – emelte ki a megyei közgyűlés elnöke.

A köszöntők után Ács Lajosné díszpolgári címet vett át a polgármestertől. Méltatásában elhangzott, hogy több mint 25 éven keresztül látta el a település könyvtárosi állását, emellett aktívan bekapcsolódott Almásfüzitő mindennapjaiba, tevékenyen részt vett a Füzitői Napok és a Borverseny szervezésében is.

Ezután az önkormányzat posztumusz kitüntetésben részesítette dr. Halász Sándorné dr. Rossmann Hildát, akit idén január végén a település lakói tiszteletüket méltóan kifejezve búcsúztattak el. Az elismerést férje dr. Halász Sándor vette át. Az eseményen férje és lányai visszaemlékezéseiből készült méltatását olvasták fel.

A folytatásban a TKV fotó és rajzpályázat eredményhirdetése következett, majd műsorral közreműködtek a Sün Balázs Óvoda apróságai és a Fekete István Általános Iskola diákjai is. Emellett számos programmal várták a szervezők a helyi és környékbeli lakosokat. Fellépett Hamza Viktória szabadidomító, a Retroleum zenekar, valamint Dorina is.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a főzőversenyt, melyet Mikolasek Gábor és csapata nyert meg, így ők kapták meg Almásfüzitő legjobb fakanál-forgatója címet, második helyen Gyarmati József és gárdája, harmadik helyen pedig a Aloxid Vízi­sport Egyesület végzett. A programok mellett arcfestéssel, lufihajtogatással várták a kicsiket és az ácsi Természetjáró Bakancsos Klubnak köszönhetően ugrálóvárral is készültek a szervezők, valamint nem maradhatott el a gyerekek körében népszerű habparti sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában