közösségi program

2018.05.02. 17:30

Családi napot szerveztek a legkisebb településünkön

Volt, aki focizott, más különlegesebb sporttal ismerkedett az Akán megrendezett családi napon.

Kemma.hu

Aka Komárom-Esztergom megye legkisebb települése a Bakony lábánál. A Szebb Akáért Egyesület a hosszú hétvégén Családi Napot szervezett partnereivel a település közösségi házában és udvarán. Az összefogásnak a gyermekek örültek a legjobban, hiszen sokfajta érdekes tevékenységet próbálhattak ki.

Kézműves foglalkozást tartottak a CSEÖH-CIC tatabányai fiataljai a Majki Népfőiskola Társaságtól valamint Elekes-Prónay Zita apró medálokat és kézzel varrott üdvözlőlapokat készített. Népszerű volt az Új Nemzedék slackline ügyességi sportja. A nagyobbak a focihoz ragaszkodtak, de voltak különleges kerékpárok is. További izgalmas programokat az anyák napi program zárta keretbe. A művelődési ház színpadán az édesanyákat köszöntötték a gyerekek.

Karkuczka Bernadett, a Szebb Akáért Egyesület elnöke elmondta: érdemes volt családi napot szervezni, hiszen sok család vett részt a rendezvényen.

„A megye legkisebb településén is közös ügyünk lett a közösség összefogása érdekes programmal. Jó érzés volt az is, hogy a megye több szervezete eljött Akára támogatni közösségi munkánkat”

Cserteg István ifjúságszakmai koordinátorként az Új Nemzedék Komárom-Esztergom munkatársa elmondta, hogy a közösségek összefogása minden megyei településen prioritást élvez.

A legkisebb településünkön is nagyszerű program várt mindenkit

– A Bakonyalja kistelepüléseire kiemelt hangsúlyt fektetünk ebben az évben. Dékány Tibor meghívásának örömmel tettünk eleget, és nagyszerű érzés látni a helyi fiatalok örömét, ahogy lubickolhatnak a tevékenységekben. Az újdonság erejével ható slackline népszerű volt az ifjú korosztályokban – tette hozzá.

Mi fán terem a slackline?

A slackline egy látványos és szórakoztató, mégis komoly koncentrációt igénylő sport, írja a gibbon-slacklines.hu. Újdonságértéke és különlegessége mellett azonban képességfejlesztő, személyiségfejlesztő hatása sem mellékes. A sportág kialakulása 1978 körülre tehető, amikor kreatív sziklamászók kifeszítettek pár nylon kötelet, és elkezdtek sétálgatni rajta. Senki nem tudja, hogy elsőként ki kezdte el csinálni, de az biztos, hogy a sziklamászás és a slackline kéz a kézben járt. A hevedert szinte bárhol kifeszíthetjük, például két fa közé. Itt nem a magasság számít, sőt épp elennkezőleg: alacsonyan kifeszített hevederen lehet biztonsággal gyakorolni a trükköket.

(Borítókép: Illusztráció)

Címkék#Aka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában