bogrács

2018.05.03. 07:14

Kártyások és betyárok bizonyultak a legjobbnak az alsógallai főzőversenyen

Címkék#Tatabánya

Az alsógallai József Attila Művelődési Ház udvarán második alkalommal rendezték meg a Bogrács Barátok Buliját.

Körtvélyfáy Dina

Fotó: Hagymási Bence

Tizenegy csapat jelentkezett a főzőversenyre. A helyi nyugdíjasklub és az Agora nyugdíjasai mellett sok helyi is szerette volna magát megmérettetni. A szervezők három kategóriát írtak ki: vad-, hal-, és egyéb ételek kategóriában.

A Má-sok csapata marhalábszárpörköltet készített tavaszi nokedlivel. A csapat egyik tagja, Dunai József, a művelődési ház dolgozója lapunknak elmondta, kedvence a gomba, így az ételt ezzel is ízesítik majd.

A helyszínen járva megtudtuk azt is, hogy a Pókercsapat vezetője, Szabó Attila már 2013-ban, az első főzőverseny megrendezésében is aktív szerepet vállalt, a másodiknak ugyancsak egyik szervezője volt.

– Eljött az idő, hogy felfrissítsük az emlékeket. Ezúttal azonban nem fogunk öt évet várni, célunk, hogy éves hagyományt teremtsünk a versenyünkkel. Nyolcvan-kilencven ember jött össze közösen főzőcskézni, az idő kedvezett nekünk. A csapatunkban gyerekek is vannak, élvezik a programot. Csülökpörköltet készítünk körömmel.

Vigaszdíjat is kellett osztani

Fehér Péter, a művelődési ház vezetője elmondta, a zsűri az íz és a küllem mellett a kínálást is minősítette. Az ételeket Saller Molnár Gyula és Pahovics Norbert mesterszakácsok, és Virág Béláné, Alsógalla háziasszonya értékelte. A kategóriák első helyezettjei a Póker csapat, az Agora nyugdíjasok, és a Bakonyi Betyárok lettek, különdíjat kapott a tálalásért a Má-sok, viseletért pedig az Áldos csapat. Egy vigaszdíj is gazdára talált, a Bosch szerviz bográcsa sajnos feldőlt...

Az alsógallai nyugdíjasklub, azaz a Borsos torkos nevű csapat sem maradt otthon, ők Pintér Tibor vezetésével vágtak bele a versenybe.

– Szerettük volna jól érezni magunkat ezen a hosszú hétvégén, ezért jelentkeztünk. Két hete vagyok nyugdíjas, de így hatvannégy felé talán eljött ennek is az ideje. A lányok két hete már megnyerték az Agora főzőversenyét, itt pedig szürkemarhából készült borjúpörköltet tálalunk majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában