ökokert

2018.04.21. 20:04

Csodálatos munkát végeztek a sárberkis diákok a Föld Napján

A Sárberki Általános Iskola igazi különlegességgel készült a Föld Napjára: diákok, pedagógusok és szülők alakítottak ki ökokertet az intézmény udvarán.

kemma.hu

A büszke sárberkis csapat

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld megóvására. A Sárberki Általános Iskola, mint ökoiskola idén is csatlakozott ehhez, és ebből az alkalomból ökokertet is épített az iskola udvarára. Az 1.a osztályos gyerekek nagy örömmel és lelkesedéssel ültettek, kertészkedtek szüleikkel és tanítóikkal.

A kert különlegességét a beépített PET palackok, színes gumicsizmák, raklapok, tarka kupakok és persze a gyönyörű virágok, fűszernövények adták. Mindenki ültetett, gazolt vagy éppen udvart takarított. Délutánra az iskola udvara megszépült és virágban pompázott.

A büszke sárberkis csapat. Fotó: Varga Erika

A diákok, pedagógusok és szülők egy igazán kellemes és hasznos munkanapot töltöttek el. Segítségükre volt ebben az Extreme Park Környezetépítő Kft., amely támogatásával hozzájárult az iskolaudvar szebbé tételéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában