kesztölc

2018.04.28. 07:40

Szlovák nótákat is vittek Lakitelekre

Érték-közösség címmel országos szakmai konferenciát rendeztek Lakitelken, amelyen Komárom mellett Kesztölc képviselte a megyét.

W. P.

A községből Radovics Istvánné alpolgármestert kérték fel arra, mutassa be a településen alkalmazott gyakorlatokat. A Kesztölci Települési Értéktár Bizottság 2015 szeptemberében kezdte meg működését. Radovics Istvánné a szervezet elnökeként a kezdetek óta arra törekszik, hogy az értékeket megmentse és megőrizze azokat az utókor számára.

Lakitelki előadásának címe Kesztölc – Települési Értéktár Bizottság és a Virágzó Kesztölc Egyesület közösségi értékgyűjtése volt, amelyben három fő témakört ismertetett részletesebben. Először az egyesület helyi értékek felkutatásában játszott szerepét ismertette.

A második szekcióban az Ízőrzők – kesztölci receptek című gasztronómiai kiadványt mutatta be, amelyet a civil szervezet rendezvényein népszerűsítettek. Zárásként megemlítette a kesztölci szlovák népdalok gyűjteményét, amely eredeti tájszólásban lejegyezve tartalmazza a nótákat.

Címkék#Kesztölc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában