hit és tudomány

2018.04.18. 07:02

Szerzetesnek állt a fizikatanár

Családias hangulatú ünnepi szentmisén tett szerzetesi örökfogadalmat a péliföldszentkereszti kegytemplomban Kirner Gábor.

F. K.

Kirner Gábor

Fotó: Lengyel Erzsébet

A péliföldszentkereszti kegyhely templomában Kirner Gábor szalézi testvér ünnepi szentmise keretében szerzetesi örökfogadalmat tett.

Lengyel Erzsébet szalézi sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a szalézi szerzetesek hivatásukat testvérként vagy áldozópapként élhetik meg.

A szalézi testvér is leteszi a szegénység, a tisztaság, az engedelmesség hármas fogadalmát, közösségben él rendtársaival, ugyanaz a küldetése az ifjúság szolgálatában, elsajátítja Don Bosco nevelési módszerét. A különbség abban van, hogy munkájával ő főleg világi természetű tevékenységet folytat. Lehet például nevelő, tanár, orvos, mérnök, adminisztrátor, újságíró, könyvtáros, technikus, sportedző és zenész is. Az 1983-ban született Kirner Gábornak fizikatanári végzettsége van, amit gyakorolt is a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Első szerzetesi fogadalmát 2011-ben tette le.

A szaleziak.hu híre szerint a péliföldszentkereszti ünnepi, családias hangulatú szertartáson a családtagokkal, a rokonokkal, a szalézi család tagjaival, a közeli ismerősökkel együtt részt vett a Magyar Szalézi Tartomány szinte valamennyi szerzetese. Az ünnepi szentmisére eljött Kirner Gábor bátyja is, aki öccse nyomdokaiba lépve, tavaly jelentkezett a szalézi rendbe, jelenleg jelölt idejét tölti Olaszországban.

Kirner Gábor testvér és P. Ábrahám Béla
Fotós: Lengyel Erzsébet

Ábrahám Béla tartományfőnök atya szentbeszédében kifejtette, hogy az örökfogadalom a keresztségre épül, amelyet az egyház húsvét éjszakájának titkában ünnepel. Belemerítkezik, és ezzel új élet kezdődik. Ez az új élet lesz teljessé az örökfogadalom által.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában