kastélyprogram

2018.03.26. 19:52

2,8 milliárdból születik újjá Majk

Címkék#majk

Alapkőletétellel kezdődött meg a majki Esterházy-kastély és a kamalduli rendház fejlesztésének második üteme.

Veizer Tamás

Alapkőletétellel kezdődött meg a majki Esterházy-kastély és a kamalduli rendház fejlesztésének második üteme.

Fotó: Mazán Tibor/24 Óra

Az Esterházy-kastély és kamalduli remeteség a nagyszabású fejlesztési programban születik újjá: az első ütemben 1,8 milliárd, a hétfőn alapkőletétellel kezdődő fejlesztés második üteme, amely az állami és az uniós forrásokkal együtt összesen 2,8 milliárdból új funkciókkal gyarapodik Magyarország Európa-szerte kuriózumnak számító műemlék együttese. A részletekről Virág Zsolt miniszteri biztos tájékoztatta a résztvevőket az alapkőletételi ceremónián.

Az épületegyüttes „A majki kamalduli remeteség turisztikai fejlesztése II.” ütem című projekt célja, hogy Európában is jól értékesíthető turisztikai termékcsomag valósuljon meg, amely valóban érdekli a látogatókat. A fejlesztési koncepció alapján a kastélyok közösségi térként is szolgálnak majd, ha a vendég jól érzi magát bennük, jelentősen több időt tölt el, és ez növeli a bevételt. Ezen túlmenően kávézó, ajándékbolt, étterem is, kastélykártya is hozzájárul majd a gazdaságos működtetéséhez.

A ceremónia részeként összeállították azt a kapszulát, amelybe az egykori grófi családot képviselő Esterházy György ajánlása is bekerült, itt helyezték el a 24 Óra mai számát, valamint régi és új papírpénzeket. Az időkapszulát Czunyiné dr. Bertalan Judit és Virág Zsolt helyezte el az alapkőben.

További részletek a 24 Óra március 27-i számában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában