minden nyelv egy külön világ

2018.03.04. 16:00

Szlovák nyelvtanfolyam indul Piliscséven

Szlovák nyelvtanfolyamot indít márciusban a Kálmánfi Béla Művelődési Ház. Chapuka Katalint, az intézmény vezetőjét kérdeztük a kurzussal kapcsolatban.

W. P.

Hamarosan szlovák nyelvtanfolyam indul Piliscséven

Fotó: 24 Óra

– Kiknek a jelentkezését várják a tanfolyamra?

– A még márciusban induló órákra elsősorban olyan fiatalokat és felnőtteket várunk, akik már rendelkeznek nyelvi alapokkal, alapvető nyelvtani ismeretekkel, vagy ismerik a helyben beszélt „csévies“ szlovák nyelvet. Azokra is számítunk, akik szeretnék ismereteiket felfrissíteni, kibővíteni, magabiztossá tenni, esetleg nyelvvizsga letételét tervezik.

– Mi a célja a kurzusnak?

– Ez a nyelvtanfolyam nem a hagyományos tankönyvi tematikák mentén halad majd, hanem épít a mi helyi sajátosságainkra. Beszélgetés közben mindennapi témákon keresztül fejlesztjük a hallgatók szókincsét, felelevenítjük, megtárgyaljuk a témához kapcsolódó nyelvtani ismereteket. Az órákon folyamatosan tudatosítjuk bennük a régi „csévi” és a mai, irodalmi szlovák különbözőségeit. Ha nem ápoljuk ezt a kincset, akkor örökre elveszik.

További részletek a hétfői 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában