irtó cukik

2018.03.04. 18:03

Ha szeretne egy jót nevetni, ezt a gyerekszáj-válogatást ne hagyja ki!

Gyerekszáj rovatunk aktuális részében olyan varázsszavak jelentését is eláruljuk, mint a rejtélyes "cuncimkása", és kiderül, létezik-e a sonka madár.

kemma.hu

A gyerekek nemcsak nagyon aranyosak, de nagyon kreatívak is. Gyerekszáj rovatunk korábbi részeiben Zora, Máté, Varga Máté Zsolt (!) és Boróka aranyköpései és magyarázatai ezt jól bizonyítják. De a mostani történeteket sem lehet nevetés nélkül olvasni!

Blanka azóta már nemcsak sokat, de gyönyörűen is beszél. Itt például a naszályi falukarácsonyon szavalt

A most 9 éves Blanka már babaként is szeretett sokat beszélni. Volt azonban egy szó, amit sokáig fejtörést okozott a családjának: a „cuncimkása”. Édesanyaja, Mátyás Tímea védőnő – aki korábban már beszélt nekünk a szoptatás fontosságáról –, így emlékszik vissza a szó kálváriájára.

– Blanka a „cuncimkása” szót különböző helyzetekben, egymástól függetlenül használta. Nem találtunk semmi összefüggést. A tágabb család apraja-nagyja próbálta megoldani a rejtélyt, sikertelenül. Aztán egy jó meleg nyári napon odaállt a kombi hűtőszekrény (alul fagyasztós, felül sima) elé és könyörögve ismételte: „cuncimkása, cuncimkása, cuncimkása”… Gondoltam, itt az alkalom, most megtudjuk, mit is jelent. Mondtam neki, hogy megkapja, amit szeretne, csak vegye ki a fagyasztóból. Arcán kaján mosoly jelent meg, boldogan kinyitotta a hűtőajtót, és keresett magának egy citromsárga csomagolású vanília fagylaltot. A rejtély megoldódott, a „cuncimkása nem más, mint a citromsárga. Ezután még sokáig része volt a szókincsének, csak már tudtuk, mit is szeretne.


A hétéves Patrikék osztályának egy erdész apuka tartott előadást. Utána meg ő otthon az anyukájának, Seffer Edinának:

– Anya, tudtad, hogy van olyan madár, hogy sonka?

– A szalonkára gondolsz drágám ugye?

Patrik nemcsak a mászásban, de a szövegelésben is jó

Vasárnap reggeli mesenézés közben is sikerült meglepnie az édesanyját, mikor néhány tüsszentés után teljes komyolséggal fordult felé, hogy közölje a következtetést:

– Anya, azt hiszem valamire ráfáztam!


Kolléganőnk, Goletz-Deák Viktória Bodza lánya  afrasangi jelmez kiválasztásakor vallott színt édesanyjának valódi kilétéről:

– Anya, én azert nem Elsa voltam a farsangon, mert én igazibol vagyok Elsa, és akkor magamnak öltöztem volna.

Még szerencse, hogy az Elsák is be tudnak öltözni. Például dr. Bodzának.

Önnek is van egy jó története? Küldje el nekünk a [email protected]-ra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában