emlékezés

2018.03.05. 07:08

Felújítják a Zuppa-hegyi keresztet

Nagypénteken avatják fel a felújított keresztet Szárliget mellett.

V.T.

A Szentimrevárosi Egyesület 1996–2002 között hét keresztet állított fel az ország különböző pontjain, amelyekkel a magyar vértanúknak és helyszínenként Szent Istvánnak, Szent Lászlónak, Szent Erzsébetnek, Szent Margitnak állítanak emléket.

A kereszt, mint szimbólum, nemcsak a keresztény-keresztyén hit jelképe, hanem a legtöbb európai ember számára kultúrát is közvetít.

Már van ilyen emlékkereszt a Bükkben, a Börzsönyben, a Dunakanyarban, a Mátrában, a Gerecsében a Nagy-Geténél, a Cserhát hegységben. Legutoljára, 2002-ben a Vértesben, a Szárliget melletti Zuppa-hegyen állítottak fel egy keresztet, amely az ismeretlen vértanúk előtt tiszteleg.

Az elmúlt években a fakereszt állapota eléggé leromlott, anyaga elöregedett, ezért a helyi civilek elkezdték az emlékhely felújítását. A munkálatok a tervek szerint március végére készülnek és 30-án, Nagypénteken avatják fel ünnepélyes külsőségek között.

 

Címkék#Szárliget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában