gyerekszáj

2018.03.27. 17:06

Csongor, a kisfiú, aki találkozott a csókakői boszorkánnyal

Gyerekszáj rovatunkba ezúttal Dudás Györgyné Éva küldte el unokája legviccesebb kiszólásait. Csongor nagy titkok tudója: a Télapóét is kileste.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

Dudásné Éva Komáromból egy csokorra való kedves történetet osztott meg velünk kisunokájáról, mégpedig manapság már igazi ritkaságnak számító kézzel, gyöngybetűkkel írt postai levélben, amit külön köszönünk neki!

Csongor már totyogóként is tudta a válaszokat az élet nagy kérdéseire. Például arra, hogy kerülnek a méhek Tatára.

„ Kisunokám, Csongi úgy hároméves lehetett. Kora tavasz volt, a mellettünk levő ligetben sétáltunk, és nézegettük a fák törzsén mászkáló hangyákat és rovarokat, köztük egy méhecskét. Én csodálkozva kérdeztem meg: hogy került ez ide?, hiszen még csak március eleje volt. Mire Csongor:

– Nahát, Mama, még ezt sem tudod?! Felültek a repülőre Aafrikában, és ide repültek!”

Dudásné Éva ilyen gyönyörűen írt levélben küldte el a 24 Órának a kisunokájával közös kalandokat:

A kisfiú a Mikulás-témával sem lehetett zavarba hozni

„Csongi körülbelül ötéves volt, és már a komáromi túraszakosztály tagja, amivel minden évben mikulás túrát tartunk a tatai tó körül. Ilyenkor Lantos Jani a télapónk, aki a nádas rejtekében alakul át.

Csongi előreszaladt, majd lálekszakadva futott vissza hozzánk, és azt kiabálta:

– Gyerekek, gyertek gyorsan, csoda történt, a Janiból télapó lett!”

De az ilyen bárot kis felfedezőknek is vannak félelmeik, Csongornak a boszorkányok okoztak álmatlan éjszakákat – vagyis csak okoztak volna, ha aszerető család nem óvta volna meg a kicsit mondván, boszorkányok márpedig nem léteznek. De fény derült az igazságra...

„Még kisebb volt, Csonginak minden este mesét mondtunk, de átköltöttük őket, mert nagyon félt a boszorkányoktól. Mindig megnyugtattuk, hogy boszorkányok nincsenek, csak a mesében.

Egyszer Csókakőnél kirándultunk. Mi, felnőttek szalonnát sütöttünk, ő addig futkározott, labdázott, mígnem kiabálva szaladt oda hozzánk:

– Azt mondtátok, nincsenek boszorkányok, pedig ott van egy! – és rámutatott a mellettünk sütögető idős nénire.”

(Borítókép: Shutterstock)


Ha szeretné tudni, mikor van „bakker a serpenyőben”, ki az a Szelimsárkány, vagy mi is az a cuncimkása, akkor olvassa el korábbi írásainkat is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában