szaléziak

2018.03.07. 05:51

Családokat és fiatalokat várnak a kegyhelyre

Péliföldszentkereszten az idén is lelki napokat szerveznek a nagyböjt alatt.

F. K.

A köz­igazgatásilag Bajóthoz tartozó kegyhelyen a hét végén az ország több részéből érkezett harminc 18–24 év közötti fiatal vett részt a nagyböjti lelki napokon. Lelki feltöltődésükről Csány Péter szalézi atya, szombathelyi igazgató-plébános gondoskodott. A találkozó mintegy folytatása volt a február végén 24–35 éveseknek szervezett szalézi nagyböjti lelki hétvégének.

Már tart a március 23–25. közötti nagyböjti lelki napok előkészítése, amelyre 12–18 év közötti részvevőket várnak. A helyszín ezúttal is Péliföldszentkereszt lesz. A házigazdák a Don Bosco Szaléziak, a Segítő Szűz Mária Leányai és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SZALIM) tagjai lesznek.

A lelkigyakorlat címe: Úton-útszélen Krisztus felé, bibliai mottója: … mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős. A 12–14 évesek Kővári László Károly szalézi testvértől, a 15–18 évesek Hervayova Elvira szalézi nővértől kapnak lelki útmutatót. A hagyományokat folytatva, a szaléziak idén is meghívják a családokat a nagyhéten a kegyhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában